Yol Tarifi Al Hemen Ara

Tedaviler

Ortopedi

Modern ortopedi ve travmatolojinin kabul ettiği tüm tanı ve tedavi yöntemleri Ortopedi ve Travmatoloji anlaşmalı hastanelerimizde titizlikle uygulanmaktadır. Ortopedi ve Travmatoloji bölümler Türkiye'de ve dünyada sadece tedavi hizmetlerine değil, tıbba da önemli katkılar sağlamıştır. Geniş deneyime sahip akademik kadro, her yıl uluslararası bilimsel kongrelere katılarak elde ettiği önemli çalışmalarla hizmet vermektedir. 

El Cerrahisi ve Diz Cerrahisi
 
Osteoartrit ve kireçlenme gibi kıkırdağın aşındığı veya bazı hastalıklara bağlı diz ekleminin bozulduğu durumlarda diz protezi, uzun yıllardır uygulanan düzeltici bir ameliyattır. Bu ameliyat kıkırdağın bozulmuş olan bölümleri, altındaki kemiğin bir kısmı da içine alınarak çıkarılır ve diz ekleminin bozulmuş olan ekseni düzeltilerek çeşitli metallerden oluşan protezin ekleme yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir.
 
Artroplasty ve Artroskopik Cerrahi
 
Artroplasti hastalıklı ve fonksiyonlarını kaybetmiş bir eklemin cerrahi yolla yeniden şekillendirilmesi veya oluşturulmasıyla tekrar iş görebilir hale getirilmesidir. Artroplasti işleminde eklem çevresi kas, ligament ve diğer yumuşak doku fonksiyonlarının restorasyonu hedeflenir.
En basit tabirle anlatılmak istenirse çeşitli nedenlerle hareket bozukluğu, zorluğu olan eklemleri özel cerrahi yöntemler ve gerektiğinde çeşitli amaçlara yönelik protezler kullanarak hareket ve yapılarını yeniden kazandırmayı amaçlayan cerrahidir.
 
Artroskopik (Kapalı) Ayak Bileği Ameliyatları
Artroskopik ayak bileği ameliyatı, ayak bileği eklemindeki sorunları tedavi etmek için artroskop adı verilen fiber optik kamera ve küçük cerrahi aletler kullanan cerrahi bir işlemdir. Çeşitli ayak bileği rahatsızlıklarının tanısı ve tedavisi için uygulanır. Artroskopik ameliyat küçük kesiler ile yapıldığından açık cerrahiye kıyasla daha az enfeksiyon riski taşır ve iyileşme süresi daha kısadır.
Ayak bileğinin kıkırdak lezyonları, yumuşak doku ve kemik sıkışma ağrıları, eklem içinden serbest cisim çıkartma, romatolojik hastalıklarda sinovit temizliği gibi sorunların tedavisinde uygulanır. Ayrıca ciddi derecede burkulmaya bağlı bağ hasarı varsa cerrah hasarın derecesini değerlendirmek ve muhtemelen tedavi etmek için artroskopi yapmayı seçebilir.
 
Omuz ve Dirsek Cerrahisi Tanı Tedavi Hizmetleri
Omuz bölgesindeki kas yırtıkları, sıkışma sendromları, tekrarlayan çıkıklar tümüyle artroskopik cerrahi yöntemleri ile tedavi edilebiliyor. Bu bölgenin kırıklarında da kemik koruyucu yaklaşımın yanı sıra protez uygulamaları da yapılıyor.
Dirsek eklemi doğası gereği hareket kaybına yatkındır. Bu bölgeyi ilgilendiren kırıklar ve kırıklı çıkık gibi kompeks yaralanmalar, klinikte en az hareket kaybı ile tedavi edilebiliyor. Yine dirsek bölgesini ilgilendiren tendinit ve epikondilitler ile sinir sıkışmalarında artroskopik cerrahi yöntemler uygulanıyor.
 
Artroplasty Artropskopi ve Dirsek Cerrahisi
 
Bütün hastaların dirsek eklemi hareketliliğinin düzeltilmesi, ağrılarının dindirilmesi, rahat hareket ettirilmesi ve hastaların tümüyle yaşamsal konforlarının sağlanmasına yönelik atılan tüm cerrahi adımlar, dirsek cerrahisi alanına girmektedir. Avicenna Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümü operatör doktorları, omuz ve dirsek ameliyatı alanında gelişen tıbbın en doğru bilgilerini ve tekniklerini uygulayarak hastalarına şifa olmaktadırlar.
Omuz ve Dirsek Cerrahisi
Dirsek cerrahisi kapsamında uygulanan tedavi bölgelerine omuz bölgesi de girebilmektedir. Omuz ve dirsek cerrahisi birlikte incelenmesi gereken bir bütündür. 
 
Kalça Cerrahisi 
 
Kalça eklemi ve bu eklemin yer aldığı leğen kemiği sağlıklı olarak ayakta durma, yürüme ve koşma eylemlerinde etkili rol oynar. Doğumla birlikte kalça ekleminin ve çevresindeki kemik ve yumuşak dokuların zamanında ve sağlıklı gelişimiyle, ağrısız eklem hareketleri açık olan kalça eklemiyle yaşam kalitesi artar.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !