Yol Tarifi Al Hemen Ara

Tedaviler

Cerrahi Onkoloji

Onkolojik Cerrahi, kanser teşhisi, kanserin evresinin tespiti ve tedavisi için cerrahiyi kullanmaya odaklanan bir alandır. 
 
Onkolojik cerrahlar, kanserli doku ve organların mümkünse çıkarmaya veya tümör boyutlarını küçültmeye yönelik cerrahilerin yanı sıra hastalığın neden olabileceği ağrıyı kontrol etmeye, hastanın kansere bağlı semptomları ve yan etkilerini yönetmeye yardımcı olmak için palyatif ameliyatlar da yapabilirler.
 
Bir hastanın ameliyat için aday olup olmadığı, tümörün tipi, büyüklüğü, yeri, derecesi ve evresi gibi faktörlerin yanı sıra yaş, fiziksel uygunluk ve diğer tıbbi durumlar dahil olmak üzere hastanın sağlığına ilişkin konulara da bağlıdır.
Onkolojik Cerrahi uygulamalarında hastanın diğer sağlık göstergeleri incelenir ve tümörün boyutuna, bulunduğu yere ve metastaz yapıp yapmadığına göre değerlendirilerek açık, laparoskopik veya robotik cerrahi ile uygulanabilir. 
 
Cerrahi Onkoloji kanser tedavisinde kanserli bölgenin ameliyat edilerek  alınmasıdır. Cerrahi Onkoloji kanser tedavisinde çok  önemli bir yere sahiptir.  Merkezlerimizde  minimal invaziv cerrahi işlemler yapılmaktadır.
 
Kanser tedaviniz için alanlarında uzman onkolog ve dallarında uzmanların bir arada çalışmasını  ile oluşan Multidisipliner Tümör Konseyinde hasta değerlendirmesi toplantıları ile de kullanacağımız kemoterapi, radyoterapi, cerrahi onkoloji, hedefe yönelik tedavi, seçeneklerine yönelik tartışmalar yaparak hastalara özgü  en uygun tedavi planlarını belirleniyor.
 
Genel Cerrahi bölümlerimizde; meme kanseri tanısı, meme kanseri tedavisi  ve iyi huylu meme tümörleri ve hastalıkları, yemek borusu kanseri tanısı, yemek borusu kanseri tedavisi ve yemek borusu iyi huylu hastalıkları, mide kanseri tanısı, mide kanseri tedavisi, kolon kanseri tanısı, kolon kanseri tedavisi, rektum tümörleri, anorektal tümörler, karaciğer kanseri tanısı ve karaciğer kanseri tedavisi, karaciğer iyi ve kötü huylu tümörleri, kistleri, safra kesesi ve yolları tümörleri, pankreas kist ve tümörleri cerrahisi gerçekleştirilmektedir
 
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümleri içinde kadın kanserleriyle ilgilenen Jinekolojik Onkoloji Ünitesi’nde; rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, vulva-vajen kanserleri ile trofoblastik tümörlerin tedavisine yönelik olarak laparoskopik işlemler gerçekleştirilmektedir.
 
Beyin cerrahisi onkolojisi (nöroşirürjik onkoloji) bölümü altında; beyin ve omurilik tümörleri, beyin sapı tümörlerinin cerrahi yoldan tedavisi gerçekleştirilmektedir.
 
Ürolojik kanser hastalıklarının tedavisinde de multidisipliner yaklaşım önem taşımaktadır. Böbrek ve testis kanserinin yanı sıra diğer ürolojik onkoloji ameliyatları bu konuda deneyimli uzman üroloji cerrahi ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !